PREGĂTIRI PENTRU START. ULTIMELE INDICAŢII PENTRU AUTORITĂŢILE LOCALE

PREGĂTIRI PENTRU START. ULTIMELE INDICAŢII PENTRU AUTORITĂŢILE LOCALE

Astăzi, în ziua premergătoare declanşării campaniei pentru alegerile locale, ministrul de Interne a ţinut o videoconferinţă în legătură cu organizarea alegerilor. Au participat prefecţii tuturor judeţelor şi reprezentanţii structurilor care fac parte din Ministerul de Interne. Buzăul se înscrie în grafic şi nu are nicio problemă nerezolvată până la această dată.
videoconferinta alegeriMinistrul Petre Tobă a convocat astăzi în videoconferinţă toţi prefecţii din ţară, precum şi reprezentanţii instituţiilor care fac parte din structura Ministerului de Interne.
Tema întâlnirii a fost legată de organizarea alegerilor pentru administraţiile publice locale din anul 2016.
Prefectul Judeţului Buzău a declarat că unele dintre problemele legate de organizarea alegerilor au fost rezolvate chiar în avans faţă de orarul stabilit şi că nu sunt probleme deosebite.
A fost parafat contractul pentru tipărirea buletinelor, care urmează să fie încheiată în curând.
În premieră, Biroul Electoral Central nu va mai trimite situaţia prezenţei la vot şi rezultatele parţiale, la anumite intervale de timp. Datele vor fi transmise online, în timp real, datorită sistemului informatic implementat la secţiile de votare.
Cuvintele de ordine pentru aceste alegeri şi pentru campania electorală vor fi „toleranţă zero”.
Pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, în afara efectivelor locale, Buzăul va beneficia şi de aportul a 3 grupe de jandarmi de la Ploieşti.

(Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și