POLIŢIŞTI ŞI ELEVI LA MUZEU. „ACCIDENTELE VREM SĂ FIE ISTORIE”

POLIŢIŞTI ŞI ELEVI LA MUZEU. „ACCIDENTELE VREM SĂ FIE ISTORIE”

Muzeul Judeţean a găzduit astăzi o întâlnire interactivă între poliţiştii de la Serviciul Rutier şi elevi de liceu din anul terminal. Tema întâlnirii a fost aceea de a conştientiza tinerii posesori de permise auto de importanţa unui comportament preventiv la volan. Muzeul a prezentat şi o istorie succintă a accidentelor auto încă de la apariţia primelor autovehicule pe drumurile lumii.      

elevi la muzeuAstăzi, la Muzeul Judeţean a avut loc o întâlnire interactivă între elevi de clasa a XII-a din liceele buzoiene şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Poliţiştii au urmărit să conştientizeze tinerii posesori de permise auto de pericolele la care se supun dacă nu sunt respectate regulile de circulaţie.

Muzeul Judeţean a asigurat documentarea necesară pentru materialul referitor la istoria accidentelor rutiere şi a participat la realizarea acestuia.

Accidentele rutiere au apărut încă de la începutul transportului cu vehicule trase de animale şi s-au înmulţit foarte mult din momentul apariţiei vehiculelor cu motor.

Printre elevii de liceu s-au numărat şi posesori ai unui permis auto, obţinut odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. De altfel, mulţi dintre cei prezenţi la întâlnirea cu poliţiştii rutieri se vor reîntâlni în curând pe şoselele buzoiene.

În cadrul discuţiilor, poliţiştii au subliniat şi importanţa folosirii centurii de siguranţă, dar şi consecinţele nefaste survenite ca urmare a folosirii telefoanelor mobile fără utilizarea sistemului „mâini libere”

Campania de prevenire a accidentelor rutiere, desfăşurată în cadrul „Zilelor Siguranţei Rutiere” va continua şi mâine, în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 11. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și