Concursul de astăzi, în care trei echipe de bucătari cu epoleţi, şcoliţi ca la mama acasă, au gătit pentru bătrânii de la Aşezământul din Ulmeni, se află deja la a doua ediţie. În preajma aniversării Zilei Poliţiei Române, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Secţia România – Regiunea 1 Buzău, a organizat această acţiune umanitară împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Trei echipe de poliţişti-bucătari s-au prezentat la concurs, fiecare alcătuită din câte doi bărbaţi şi o femeie.
Pentru că ne aflăm în posul Paştelui şi bucatele au fost de post. Fiecare echipă a trebuit să prepare câte o supă cremă, un preparat de peşte şi un desert de post.
Concurenţii au renunţat la uniformele de poliţişti pentru cele de bucătari, s-au sfătuit între ei în privinţa preparatelor şi au purces la treabă. Au avut ca termen limită două ore, aşa că au dat zor.
Juriul, condus de buzoianca Odette Mândruţă, finalistă la MasterChef, a fost alcătuit din cms. şef Laurenţiu Pantazi, cms. Mihai Tărtăreanu şi Gili Dobre, bucătar şef.
Într-adevăr, Odette a stat mai mult printre concurenţi, a adulmecat preparatele, le-a gustat şi le-a dat mici sfaturi bucătarilor de ocazie.
Ca un adevărat Chef, ea le-a şi semnalat unde au greşit şi a urmărit cu atenţie modul de preparare.
După două ore de gătit în mare viteză, a sosit şi momentul adevărului.
Rând pe rând, echipele s-au prezentat la masa juriului cu bucatele, prezentate cât de frumos s-au priceput bucătarii cu epoleţi.
Fiecare dintre echipe a avut câte un preparat care a plăcut juriul. De aceea decizia a venit destul de greu, după lungi deliberări şi după ce Odette a mai trecut o dată pe la plitele celor trei echipe şi a mai gustat din preparatele din peşte.
Echipa câştigătoare a fost cea de la IPJ, formată din agenţii Amalia Călugăru, Adrian Iliescu şi Marian Lica.
Toţi concurenţii au plecat spre Aşezământul Social „Sf. Sava” din Ulmeni, unde au avut privilegiul de a le servi persoanelor care vieţuiesc acolo, mâncărurile preparate de mâna lor.