Publicat la: 29.11.2016. 18:41 / 666 views

POLIŢIA LOCALĂ, ALĂTURI DE COPIII CU DEFICIENŢE AUDITIVE. ELEVII AU ÎNVĂŢAT SĂ CIRCULE CORECT

Poliţiştii locali au iniţiat un proiect în cadrul căruia şi elevii cu anumite deficinţe să primească sfaturi cu privire la siguranţa lor dar şi la respectarea regulilor rutiere. Primii vizitaţi au fost copiii de la Liceul Tehnologic Special Pentru Copii cu Deficiente Auditive Buzau care au primit sfaturi inclusiv în limbajul semnelor dar şi cadouri din partea poliţiştilor.

politie-locala-elevi-3Poliţiştii locali au demarat un proiect amplu, „Poliţist Local Junior”, în cadrul căruia vizitează elevii din şcolile speciale. Prin jocuri şi printr-un limbaj adaptat în funcţie de deficienţa fiecărui elev, poliţiştii le explică reguli de circulaţie dar şi care este rolul poliţistului în stradă. Primii vizitaţi au fost copiii de la Liceul Tehnologic Special Pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău. Poliţiştii s-au dus încărcaţi cu daruri dar şi cu planşe cu ajutorul cărora elevii au înţeles mai uşor explicaţiile.

Elevii au primit explicaţii inclusiv în limbajul mimico-gestual.

Copiii au învăţat şi reguli de comportament în stradă, după care au fost invitaţi, fiecare pe rând, să joace rolul de pieton, respectiv de „poliţist junior”, iar copiii au dovedit interes în ambele posturi.

Poliţiştii lcoali promit că nu se vor opri aici si astfel de actiuni educative vor mai avea loc in urmatoarea perioada în şcolile în care învaţă elevi cu nevoi speciale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!