Publicat la: 25.05.2020. 18:24 / 453 views

PESTE 13.000 DE DOSARE PENTRU ȘOMAJ TEHNIC. 1750 DE SOLICITĂRI, PE ADRESA A.J.O.F.M.

Peste 1700 de firme au depus, incluzând luna mai, dosare prin care solicitau intrarea în șomaj tehnic a angajaților. Este vorba despre 13.635 de cazuri remunerate de Agenția Judeteana pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.

oameni pe strada2Aproape 22 de milioane de lei este cuantumul plătit de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în luna mai.

1.750 de firme au înaintat dosare valide, către agenție, prin care solicitau intrarea angajaților în șomaj tehnic. Totalul buzoienilor care au beneficiat de indemnizație garantată de stat este de 13.635. Au fost și cazuri ale unor societăți care au trimis dosare completate eronat, situații în care agenția județeană nu a putut face plăți.

Un raport al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că aproape 10 procente din totalul forței de muncă active la nivel de județ a fost afectată de pandemie. Din 159.200 de buzoieni integrați în piața muncii, 13.635 sunt în șomaj tehnic. La nivel de societăți comerciale active, înregistrate în Registrul Comerțului, procentul firmelor care au solicitat ajutor de la stat se apropie de 8 la sută.

La nivelul județului, cele mai afectate domenii în opinia specialiștilor au fost serviciile, confecțiile și turismul. Se așteaptă, însă, un reviriment, dat fiind că se apropie sezonul estival. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!