Percheziții la Policlinica 23 August. Medici și asistente medicale, în vizor pentru fapte de corupție

Percheziții la Policlinica 23 August. Medici și asistente medicale, în vizor pentru fapte de corupție

Zeci de ofițeri, din mai multe județe, ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au efectuat percheziţii, astăzi, la sediul Policlinicii Nicolae Titulescu, din municipiul Buzău, unde funcţionează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău. Sunt vizate posibile infracţiuni de corupţie, mai multe persoane fiind duse la audieri.

Astăzi, pe toată durata zilei, sediul policlinicii de pe strada Nicolae Titulescu a fost împânzit de mascați ai Jandarmeriei și ofițeri anticorupție.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Casei Județene de Pensii, la nivelul Policlinicii „Nicolae Titulescu”, fostă 23 August, funcționează trei cabinete de expertiză medicală. Medicii care profesează aici sunt Valentin Coleașă, Valentina Ilie și Iolanda Mîndru. Totul ar fi pornit de la mai multe plângeri la Parchet ale unor cetățeni, împotriva cadrelor medicale.

Surse apropiate anchetei spun că percheziții au avut loc în toate cele trei cabinete de expertiză medicală, la domiciliile medicilor, dar și la ale unor asistente medicale. De asemenea, vizate de percheziții au fost chiar și mașinile personale ale suspecților.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, s-a procedat la ridicarea de documente, înscrisuri, bunuri materiale și au fost puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracțională.

Cele trei cabinete se ocupă cu evaluarea capaciății de muncă în vederea stabilirii gradului de invaliditate al persoanelor care solicită pensie de invaliditate. Reprezentanţii Casei Județene de Pensii Buzău, instituția care  are în subordine cele trei cabinete medicale, au transmis că nu poate fi emis un punct de vedere oficial, deoarece ancheta se află în desfăşurare.

Un comentariu la: “Percheziții la Policlinica 23 August. Medici și asistente medicale, în vizor pentru fapte de corupție

  1. Era și timpul sa se investigheze faptele de corupție ale acestor oameni ,nu doctori,lipsiți de scrupule.Se știe faptul ca aceștia luau șpagă de mulți ani…sa speram ca justiția își va face datoria…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și