PELERINII ŞI PRIETENII. EXPOZIŢIE ANIVERSARĂ DE ARTĂ SACRĂ

PELERINII ŞI PRIETENII. EXPOZIŢIE ANIVERSARĂ DE ARTĂ SACRĂ

La Galeriile de Artă „Ion Andreescu” ale Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău, a fost vernisată prima expoziţie de artă plastică religioasă şi sacră. Este o expoziţie itinerantă care aniversează împlinirea a 25 de ani de existenţă a Asociaţiei Filiala de Artă Plastică Religioasă şi Restaurare. Lucrările vor sta pe simezele de la Galerii până pe 15 octombrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

vernisaj 1La Galeriile de Artă Plastică „Ion Andreescu” a fost vernisată sâmbăta trecută o expoziţie itinerantă de artă sacră şi religioasă.

Expoziţia „Pelerinii şi prietenii” este şi o expoziţie aniversară, dedicată celor 25 de ani de existenţă a filialei Uniunii Artiştilor Plastici din România, Asociaţia Filiala de Artă Plastică Religioasă şi Restaurare.

Este pentru prima dată când o astfel de expoziţie a fost vernisată la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”

Asociaţia Filiala de Artă Plastică Religioasă şi Restaurare este alcătuită din artişti cu tehnici de lucru diferite, care folosesc suporturi diferite, ceea ce se observă foarte bine din lucrările expuse.

Doctorul în Arte Vizuale Constantin Apostol, profesor la secţia Artă Religioasă şi Sacră de la Universitatea bucureşteană, a fost invitatul special al vernisajului de sâmbăta trecută.

Expoziţia „Pelerinii şi Prietenii” va sta pe simezele Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” până pe 15 octombrie, după care va pleca la Bucureşti, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Vernisajul va fi pe 18 octombrie, când este sărbătorit Sfântul Apostol Evanghelist Luca, patronul breslei zugravilor de subţire şi al creatorilor de artă sacră. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…