Publicat la: 17.05.2018. 18:25 / 1.094 views

PARADĂ PENTRU EROI. CAI ŞI AVIOANE DE LUPTĂ LA BUZĂU

Cea mai impresionantă paradă militară din istoria oraşului nostru s-a desfăşurat astăzi pe noul bulevard „Calea Eroilor”. Aproape 1000 de militari români, germani, austrieci, englezi, italieni, bulgari şi din Republica Moldova au defilat la Buzău. Avioane de luptă şi elicoptere au survolat Cimitirul Eroilor, unde odihnesc mii de eroi, cunoscuţi şi necunoscuţi.

parada 1  parada 7

 Ceremoniile de cinstire a eroilor înhumaţi la Cimitirul Eroilor din Buzău, organizate de Municipalitate, au culminat cu o paradă militară internaţională.

Parada a fost deschisă de câteva avioane şi elicoptere de luptă.

Spectatorii au putut vedea, poate pentru prima dată, avioanele de luptă MIG 21 Lancer, Typhoon-urile englezeşti sau F16.

Elicopterele care au încheiat defilarea aeronavelor ar fi trebuit să lanseze garoafe roşii în faţa militarilor din parada de la sol, operaţiune anulată cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile.

Militarii din garnizoana Buzău au dat onorul în pas de defilare invitaţilor de marcă veniţi la eveniment, alături de cei din structurile Ministerului de Interne.

Cei care au atras cele mai multe aplauze au fost militarii echipaţi în uniforme de epocă şi caii superbi, călăriţi de jandarmii din Detaşamentul de Cavalerie al Direcţiei Generale de Jandarmi.

Detaşamentele de militari din Austria, Germania, Italia, Anglia, Bulgaria şi Republica Moldova au dat onorul invitaţilor din tribuna oficială şi miilor de spectatori buzoieni. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!