Pachet legislativ pentru creșterea natalității. Proiectul, dezbătut la Organizația de Femei a PSD Buzău

Pachet legislativ pentru creșterea natalității. Proiectul, dezbătut la Organizația de Femei a PSD Buzău

Doamnele din conducerea Organizației de Femei a PSD Buzău, împreună cu reprezentante ale unor ONG-uri, asociații de părinți și ale societății civile, au dezbătut, în cadrul unei întâlniri care a avut loc zilele trecute, setul de 10 propuneri legislative pentru susținerea familiilor cu copii și pentru creșterea natalității în România, propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Măsurile vizează creșterea natalității și sprijinirea familiilor din România.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Organizației municipale Buzău a PSD au participat senatorul Liliana Sbîrnea, deputatul Romeo Lungu, viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache, președintele organizației municipale a femeilor social democrate, Oana Gheorghiu, dar și numeroşi alți membri PSD Buzău.

Propunerile legislative cele mai importante, propuse de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vizează reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele esențiale creșterii copiilor, acordarea de vouchere, în valoare de 1.500 de lei, lunar, pentru plata after-school, creșă și grădiniță pentru familiile cu venituri de maximum 8.000 lei, precum și introducerea unui card de reduceri pentru familiile numeroase și pentru tineri.

În urma dezbaterii de la Buzău, participantele au concluzionat că măsurile propuse de ministerul condus de Gabriela Firea sunt binevenite pentru creșterea natalității și sprijinirea familiilor, dar au avut și propriile propuneri pentru a fi trecute în agendă.

O întâlnire pe aceeași temă a avut loc, zilele trecute, și la Rm. Sărat. Dezbaterile de la Buzău și Rm. Sărat au avut loc în contextul în care PSD îi încurajează toți cei interesați să participe la astfel de întâlniri și să ofere feedback cu privire la aceste propuneri legislative importante.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și