Publicat la: 12.08.2019. 19:08 / 863 views

OPERAȚIUNE DE SALVARE. UN CĂPRIOR RĂNIT A FOST GĂSIT ÎN PARCUL CRÂNG

În această dimineaţă, câţiva buzoieni care se aflau în Crâng au semnalat prezenţa unui căprior rănit printre copacii din vecinătatea debarcaderului. Echipe de la Urbis şi de la Direcţia Silvică au sosit de urgenţă pentru a încerca să salveze animalul rănit. Căpriorul, care avea dublă fractură la un picior din faţă, a fost sedat şi transportat la un cabinet veterinar.

caprioara ranita  caprioara ranita crang

În această dimineaţă, câţiva buzoieni care se plimbau pe marginea lacului au auzit dintre copacii de peste drum de debarcader, zbieretele de durere ale unui animal.

Un căprior era căzut la pământ şi avea un picior rupt.

A fost sesizată Poliţia Locală care, la rândul ei, a anunţat cazul la Urbis, societatea care administrează parcul şi pe cei de la Ocolul Silvic.

Viceprimarul Ionuţ Apostu a sosit şi el de urgenţă şi a încercat să găsească un ONG specializat, care să preia animalul rănit pentru a-l trata şi pentru a-l adăposti.

Într-un final, pentru că animalul sedat dădea semne că îşi revine, s-a apelat la un medic veterinar din oraş, care să-i facă o radiografie şi să pună un diagnostic precis.

Căpriorul a fost transportat până la autoutilitara Urbisului, cu care a fost apoi transferat la cabinetul medical veterinar.

Actualizare:

Am primit informația că tânărul căprior! a ajuns cu bine la Centrul de recuperare pentru animale sălbatice Petrești (Vrancea), după ce i s-a pus piciorul în gips la cabinetul veterinar din Buzău.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!