Ofertă fără precedent, la Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul revine în calendarul AJOFM, după 3 ani

Ofertă fără precedent, la Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul revine în calendarul AJOFM, după 3 ani

Peste 500 de joburi oferite, azi, la Bursa Locurilor de Muncă, eveniment  care revine în calendarul Agenției Județene  de Ocupare a Forței de Muncă după 3 ani și la care au luat parte mai bine de 50 de angajatori.  Oferta prezentată de potențialii angajatori a inclus și 50 de posturi pentru absolvenții de studii superioare.

Sute de buzoieni au răspuns prezent, azi, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Prin intermediul AJOFM, mai bine de 50 de societăți  au pus la bătaie peste 500 de joburi, în cele mai diverse domenii. Oferta a inclus și peste 50 de posturi destinate absolvenților de studii superioare. Din păcate, reticența a fost cuvântul de ordine în rândul șomerilor prezenți la bursă.

Potențialii angajatori au declarat că sunt dispuși la concesii, numai pentru a-și acoperi unele posturi deficitare. Din păcate însă, 90 % dintre posturile oferite de firmele prezenta vizau o calificare superioară.

Pentru acest eveniment, Agenția Juedețeană de Ocupare a Forței de Muncă a trimis mii de invitații, în tot județul. Cei care au primit aceste informări și nu s-au prezentat la eveniment vor fi scoși din plată

Conform spuselor reprezentanților agenției, criza de personal din piața muncii generează un fenomen nou, inclusiv la Buzău, Zilnic, pe adresa AJOFM vin cel puțin 10 cereri din partea societăților comerciale, prin care sunt solicitați angajați din alte țări, în mare lor majoritate din afara spațiului european.

Au fost și buzoieni care au obținut interviuri. Alții au declinat orice variantă de reconversie profesională,  sau recalificare, preferând să trăiască, în continuare, din ajutorul de șomaj Evenimente similare, sub tutela Bursei Generale a Locurilor de Muncă au fost organizate și la Râmnicu-Sărat, Pogoanele, Nehoiu și Pătârlagele. (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și