Publicat la: 06.06.2017. 17:49 / 938 views

O STAŢIUNE ARHIPLINĂ. FESTIVALUL BUZĂUFEST A ADUNAT MII DE TURIŞTI LA MONTEORU

Cele două zile de festival au atras la Sarata Monteoru mii de turişti care au ocupat toate locurile de cazare din staţiune. Spectacolele oferite de trupele de romani şi de daci, de ansambluri folclorice şi de artişti buzoieni, dar şi de faimoasa trupă Zdob şi Zdub i-au atras pe vizitatori. Succesul de care s-a bucurat prima ediţie i-a facut pe organizatori să se gândească la o a doua ediţie chiar în această toamnă.      

fest spectatoriTuriştii din judeţ şi din ţară au venit la festivalul BuzăuFest în număr atât de mare, încât au ocupat toate locurile de cazare din staţiune, dat şi toate locurile unde putea fi parcat un autoturism.

Deşi trupele de daci şi de romani din Alba Iulia, Cluj, Piteşti şi Iaşi au fost eroii principali ai acestei prime ediţii a festivalului, spectatorii au avut parte de multe alte surprize.

A doua zi de festival a debutat cu un cros, iar premiile au fost înmânate de preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Toate GAL-urile din judeţ au fost prezente la Monteoru cu standuri proprii, alături de meşteri populari recunoscuţi şi de producătorii tradiţionali.

Timp de două zile, pe scena festivalului au performat elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, ansambluri folclorice, dansatori şi interpreţi buzoieni.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi invitatul său din Republica Moldova, Ghenadie Muntean, preşedinte al Consiliului Raional Soroca, nu au pierdut prilejul să mai facă nişte bani pentru comunităţile pe care le conduc.

Ei au bătut câteva monede romane din aur, care vor sta, probabil, la baza următoarei ediţii a festivalului judeţean BuzăuFest.

Seara, Dora Gaitanovici şi trupa sa Synopsis au adunat în faţa scenei mii de spectatori.

Ultima seara l-e oferit spectatorilor concertul Zdob si Zdub.

BuzăuFest s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!