Publicat la: 13.10.2020. 18:16 / 690 views

O NOUĂ SURPRIZĂ A MUZEULUI JUDEȚEAN. ZIUA SATULUI ROMÂNESC, LA CASA VERGU MĂNĂILĂ

Casa Vergu Mănăilă a fost gazda unui eveniment excepțional, organizat în premieră la Buzău. Iubitorii de tradiții au participat la vernisajul Ziua Satului Românesc. Pe lângă porturile tradiționale expuse deja, vizitatorii au fost întâmpinați și cu o expoziție de case românești în miniatură.

sat 4 sat 8

Tradițiile și obiceiurile satului românesc nu trebuie uitate. În cadrul sărbătoririi Zilelor Europene ale Patrimoniului, Muzeul Județean a organizat prima ediție a evenimentului Ziua Satului Tradițional Românesc. Denumirea expoziției oferită publicului buzoian a fost  Măiestrie și Ingniozitate în Arhitectura Satului Tradițional Românesc.

Conservarea și valorificarea patrimoniului cultural românesc este un semnal de alarmă tras de inițiatorii proiectului. Evenimentul a fost unul care a impresionat publicul, iar președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a fost unul dintre vizitatorii care s-a declarat încântat de fiecare obiect din expoziție.

Cu acest prilej a fost inaugurat cel de-al treilea Museum Shop magazin de suveniruri ce pune la dispoziția vizitatorilor obiecte de artă autoentice. Evenimentul a fost realizat alături de Colegiul Național de Artă George Apostu Bacău și Complexul Muzeal Iulian Antonescu din Bacău. De asemenea, ne sunt parteneri în acest demers: Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!