Noi lucrări pe 43 de străzi din Buzău. Se vor înlocui conductele de apă sau canalizare

Noi lucrări pe 43 de străzi din Buzău. Se vor înlocui conductele de apă sau canalizare

În câteva săptămâni, vor demara lucrările de înlocuire a rețelelor de apă sau canalizare în municipiul Buzău. Printr-o decizie luată săptămâna trecută, de către judecătorii Curții de Apel Ploiești, lucrările au fost atribuite unei asocieri de firme conduse de o societate comercială din Timișoara. Astfel, de luna viitoare și până în primăvara anului 2026, pe bulevardul Unirii dar și pe alte 42 de străzi din municipiu, se vor deschide noi șantiere.

De luna viitoare, vor demara lucrările de înlocuire a reţelelor de apă sau canalizare deteriorate, pe 43 de străzi din municipiul Buzău. Asta, după ce, săptămâna trecută, judecătorii Curții de Apel Ploiești au soluționat contestația privind licitația de atribuire a contractului de 32 de milioane de euro, al Companiei de Apă Buzău. Instanța de judecată a hotărât ca lucrările să fie atribuite unei asocieri de firme în care lider este o societate din Timișoara. Una dintre firmele prezente în această asociere este Integral SA, din Buzău, firmă care a construit noul pod de la Vadu Pașii.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că înlocuirea conductelor uzate se va desfășăura treptat, timp de 3 ani. Bulevardul Unirii este prima arteră din oraș vizată de lucrări, iar intervenția vine cum nu se poate mai rău: după ce deja a fost asfaltat.  

Următorul pas este semnarea contractului de execuție, eveniment care va avea loc peste câteva zile, la sediul Primăriei Buzău.

Proiectul face parte dintr-un program amplu al Companiei de Apă Buzău, care are ca scop modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în municipiile Buzău și Rm. Sărat, precum și în alte 21 de comune și orașe. Investiția, în valoare totală de 1,64 de miliarde de lei, este finanțată atât din fonduri europene, cât și în urma unui credit obținut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Una dintre țintele propuse de către Compania de Apă Buzău este reducerea prețului apei potabile la nivelul localităților vizate de proiect.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și