„Noi îi tot așteptăm…” Vaccinarea, piatră grea la Buzău

„Noi îi tot așteptăm…” Vaccinarea, piatră grea la Buzău

Ultimele zile au adus cel mai scăzut ritm de vaccinare de la începutul campanie, în județul Buzău. Din ce în ce mai puțini buzoieni merg la centrele speciale pentru a beneficia de prima doză de ser anti-COVID. În continuare, autoritățile din sănătate spun că singura soluție pentru a trece de greutățile unei pandemii este vaccinarea împotriva virusului.

Astăzi a fost anunțat bilanțul cu cel mai mic număr de buzoieni care s-au vaccinat cu prima doză, într-o singură zi. Ieri, la centrele amenajate în județ au fost prezente 323 de persoane, care au primit serul anti-COVID. De altfel, de aproape o lună se constată o scădere a intenției de vaccinare în județul nostru.

Autoritățile buzoiene au pregătit și condițiile necesare pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani. Apelul public al medicilor epidemiologi este în continuare  clar: doar vaccinarea este soluția pentru a face față unei pandemii.

Aproape 95 de mii de buzoieni se află la a doua doză administrată, iar alți peste 23.000 s-au prezentat deja pentru “booster”. De asemenea, peste 130.000 de persoane din județul Buzău s-au vaccinat cu cel puțin o doză.

În acest context, acoperirea vaccinală la nivelul populației eligibile din județ este de sub 40%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

‘’Măi române, românaș’’

26.11.21 19:45 Ultima modificare 26.11.21 19:10

‘’Ceata lui Ioniță’’ ne dăruiește un spectacol inedit de Ziua Națională! Diana Ioniță a pregătit alături de elevii ei o surpriză pentru a ne aduce…