A lăsat examenele, pentru a juca oină. Nicola a venit din Anglia pentru “Naționale”

A lăsat examenele, pentru a juca oină. Nicola a venit din Anglia pentru “Naționale”

O tânără buzoiancă a ținut morțiș să participe la Campionatul Național de Oină, derulat zilele acestea la Râmnicu-Sărat. Nicola a venit din Anglia, deși se află în plină perioadă de examene. Mai mult, adolescenta și-a propus să facă sportul național cunoscut, într-o țară unde fotbalul, dartsul și cricketul sunt la mare prețuire.

La cincisprezece ani, în plină perioadă de examene, Nicola, o tânără buzoiancă, a preferat să vină la Râmnicu-Sărat, acolo unde se dispută campionatele naționale de junioare. Ea evoluează la CSM din localitate, echipă cu o ascensiune fulminantă, în ultimul an. Nicola s-a născut într-o familie în care microbul pentru sportul național este transmis din generație în generație, astfel că nu putea să nu împărtășească pasinea pentru oină. În clasa a X-a la un colegiu britanic din regiunea Manchester, Nicola și-a amânat examenele, și-a pus cărțile în bagaj și a venit în România, pentru a se bucura de sportul preferat.

Din pasiunea pentru oină, Nicola a încercat să popularizeze sportul național și printre colegele și prietenele din Anglia. Cum cricketul, un joc relativ asemănător, este extrem de popular în Commonwealth, oina a suscitat rapid interes, în rândul colegelor buzoiencei.

După terminarea studiilor în Marea Britanie, Nicola și-ar dori să revină în România, și, de ce nu, să practice în continuare oina și după terminarea junioratului.

Deocamdată, după încheierea Campionatului Național, competiție în care CSM se numără printre favorite, Nicola se va întoarce în Anglia, acolo unde, pe lângă studii, va continua să promoveze un sport pe care majoritatea românilor l-a uitat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și