Naționalele de Oină, la Râmnicu Sărat. Competiția de junioare durează trei zile

Naționalele de Oină, la Râmnicu Sărat. Competiția de junioare durează trei zile

Campionatul Național de Oină pentru junioare este găzduit, în aceste zile, la Râmnicu Sărat. Astăzi a avut loc festivitatea de deschidere, pe stadionul local Olimpia. CSM Râmnicu Sărat este reprezentat la toate categoriile competiției. Campus TV este partenerul media al evenimentului.

Timp de trei zile, peste 100 de fete își vor disputa titlul național la campionatele de profil găzduite, anul acesta, la Râmnicu-Sărat.  Turneul, care a debutat azi, adună meciuri de la trei categorii, junioare 1, 2 și 3, cu câte patru echipe înscrise la fiecare categorie de vârstă. Gazda, CSM Râmnicu-Sărat, participă în toate cele trei întreceri simultane, cu câte o echipă. Râmnicu Sărat a obținut titulatura de gazdă, grație și performanțelor excelente din ultimul an, chiar dacă secția de oină este relativ nou înființată.

Odată cu organizarea campionatului național, se speră ca Râmnicu Sărat să redevină un reper constant în oina românească, mai ales că în zona respectivă există câteva localități unde apetența și tradiția pentru sportul național datează de câteva decenii.

Dincolo de sportul de performanță, se urmărește popularizarea intensă a oinei în zonă, în speranța că tot mai mulți copii vor fi atrași de sportul național, astfel încât numărul celor angrenați în sportul de masă să fie din ce în ce mai mare. De altfel, în contextul în care sportul pierde din ce în ce mai mult teren în defavoarea tabletei sau a computerului, autoritățile buzoiene au în proiect dezvoltarea câtorva programe menite să atragă tineretul către orice fel de sport.

În prima rundă a competiției, CSM Râmnicu-Sărat a dispus cu 2 la 1 de Dacia Mioveni. De remarcat, la meciuri a participat inclusiv un announcer, care explica neofiților regulile jocului, în momentul derulării acestora. (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și