Muzeu de top. Realizările Muzeului Județean Buzău din anul trecut

Muzeu de top. Realizările Muzeului Județean Buzău din anul trecut

Bilanțul anual al Muzeului Județean pe 2022 este semnificativ. Realizările Muzeului sunt cunoscute la nivel național și internațional, atât prin publicațiile de specialitate, cât și prin expozițiile proprii sau prin participarea la unele dintre cele mai importante expoziții de istorie de peste hotare. Printre succesele cele mai vizibile se numără proiectul Museum Bus, o premieră națională pusă în operă la Buzău și cei aproape 100 de mii de vizitatori.

La Conferința de început de an organizată anual de Muzeul Județean Buzău, a fost prezentată activitatea instituției și realizările acesteia din anii anteriori.

Cercetarea efectuată de Muzeu este valorificată atât prin studii de specialitate, cât și prin expoziții de bază sau temporare.

Printre succesele cel mai vizibile ale Muzeului Județean se numără și Museum Bus-ul, sau Muzeul pe roți, cum este cunoscut printre beneficiari, o idee realizată în premieră la Buzău.

Muzeul Județean are parteneriate în curs cu 87 de instituții de învățământ superior și de cercetare, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

În ultimii 5 ani, printre realizările de top ale Muzeului se numără și cei peste 98 de mii de vizitatori, care au trecut pragul instituției centrale și al Muzeului de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, Muzeului Chihlimbarului de la Colți și ai Casei Memoriale Vasile Voiculescu de la Pârscov.

Acestora li se adaugă și Tabăra de sculptură Măgura, aflată, de asemenea, în administrarea Muzeului Județean și unde numărul vizitatorilor nu este contabilizat.

Pentru toate aceste realizări care situează instituția de cultură într-o poziție fruntașă pe plan național, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu le-a adus mulțumiri celor din Muzeu.

Anul trecut, Muzeul Județean s-a îmbogățit cu încă o secție externă, extrem de frumoasă și amenajată special pentru viitoarea sa destinație.

Este vorba de Centrul Muzeal ” IC Brătianu”, clădirea monument istoric de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în care a funcționat spitalul cu același nume și în a cărei curte a fost amenajată o Grădina Publică a orașului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și