Publicat la: 16.09.2019. 17:36 / 879 views

MUSEUM – BUS. A ÎNCEPUT AMENAJAREA MUZEULUI PE ROŢI

Oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean pentru acest an cuprinde şi proiectul „Museum-bus”. Proiectul este conceput special pentru a-şi aduce aportul la strategia instituţiei de a atrage câţi mai mulţi vizitatori. Microbuzul transformat în mini-muzeu se va deplasa la şcolile din judeţ pentru ca toţi copiii, care nu pot ajunge la Buzău, să aibă acces la informaţia oferită de un muzeu adevărat.

vitrine minibus minibus 1

Microbuzul pe care Muzeul Judeţean intenţionează să-l transforme într-un mini-muzeu pe roţi este pregătit să intre în lucru.

Pentru a-şi putea îndeplini misiunea de mediatizare a patrimoniului deţinut de Muzeul Judeţean, microbuzul va trebui să sufere unele modificări la interior.

Proiectul Museum-bus, demarat pe la începutul acestui an, a fost lăsat mai pe locul 2-3, din cauza unor probleme apărute de curând, în legătură cu o investiţie destul de importantă pentru achiziţionarea unui sistel propriu de încălzire a muzeului mare.

Cu toate acestea, după ce au fost obţinute toate avizele necesare, microbuzul a intrat de astăzi în transformări.

Echipajul necesar pe timpul deplasărilor va fi format dintr-un muzeograf, un conservator şi conducătorul auto.

Muzeul pe roţi se va deplasa în judeţ conform unui itinerar prestabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar, dar şi la solicitarea unor primării. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!