Model de succes. Academia LPS, a 23-a din țară

Model de succes. Academia LPS, a 23-a din țară

Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balaș Soter’ continuă să concureze cu academiile cluburilor profesioniste din țară.  Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune academii, o ierarhie dominată, din nou, de Farul Constanța. Pe locul 23, se clasează LPS Buzău, singura entitate orientată exclusiv pe formare și educație care pătrunde în top 25.

Primele 24 de academii clasate primesc dreptul de a juca în Liga Elitelor, cea mai bună întrecere de juniori și tineret la nivel național. Astfel într-o întrecere unde concurența este acerbă, crește și nivelul de joc al tinerilor din academie.

Gloria Buzău este pe locul 36 al ierarhiei, cu un punctaj suficient, 64, 47. Echipele care nu ating cu academiile lor un coeficient de minimum 60 de puncte nu pot primi licența pentru Superligă. 

Pentru LPS Buzău, este al șaselea sezon consecutiv în care prinde topul academiilor. Publicarea anuală a celor mai performante școli de formare  ar urma să le confere acestora reputația necesară pentru noi surse de finanțare și pentru lărgirea bazinului de selecție în cadrul comunităților.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și