Publicat la: 14.10.2019. 18:28 / 450 views

MISIUNE DE SALVARE LA GREBĂNU. DOI PUI DE URS AU CĂZUT ÎN FÂNTÂNĂ

Echipaje de jandarmi, poliţişti şi pompieri din judeţul Buzău au fost alertate în urma unui apel 112, iniţiat de un paznic de vânătoare al AJVPS Buzău, prin care a fost semnalat faptul că doi pui de urs au căzut într-un puţ abandonat, lângă localitatea Grebănu. Intervenţia se anunţa una riscantă, în contextul în care ursoaica era prezentă în apropiere, foarte agitată.

put urs 2 ursulet 1

Jandarmii din Buzău s-au mobilizat, în week-end, pentru salvarea unor exemplare de urs, rămase captive într-o zonă împădurită din localitatea Grebănu. Doi pui de urs căzuseră într-o fântână părăsită. Alarma a fost dată de paznicul fondului de vânătoare care a auzit sunetele scoase de animalele rămase captive.

La locul intervenţiei au mers jandarmii buzoieni care au primit sprijin de la doi colegi din Prahova, specializaţi în astfel de intervenţii. Ajutaţi de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, jandarmii au început misiunea de salvare.

În timp ce unii membrii ai echipajului se preocupau să găsească soluţii pentru a-i aduce pe cei doi pui la suprafaţă, ceilalţi supravegheau zona şi făceau în permanent zgomot pentru a ţine la distanţă ursoaica mama, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pui, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur. În cazul celui de-al doilea pui, metoda nu a funcţionat aşa că animalul a fost tranchilizat, iar un salvator a coborât după el şi l-a scos. Ambii pui de urs erau teferi, aşa că au fost lăsaţi în libertate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!