Ministrul Transporturilor, în inspecție la Buzău. Grindeanu a anunțat vizite lunare pe șantierele noii autostrăzi

Ministrul Transporturilor, în inspecție la Buzău. Grindeanu a anunțat vizite lunare pe șantierele noii autostrăzi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut, astăzi, o vizită pe șantierele tronsoanelor Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani ale Autostrăzii Moldovei. Însoțit de Cristian Pistol, directorul general al C.N.A.I.R., Sorin Grindeanu a inspectat, în prima parte a zilei, șantierele loturilor 1 și 2, Dumbrava – Mizil, respectiv Mizil – Pietroasele.

După ce a verificat stadiul lucrărilor pe cele două secțiuni, ministrul Trasporturilor, s-a arătat ușor nemulțumit de progresul făcut făță de ultima vizită pe aceste șantiere.  

Ministrul Grindeanu este încrezător, totuși, că în toamna acestui an, se va circula pe autostradă de la Ploiești la Pietroasele.

Mai trebuie precizat că  se va amenaja o descărcare provizorie pe drumul județean dintre Stâlpu și Costești. Asta înseamnă că buzoienii vor putea accesa din acest loc A7 atunci când vor fi date în folosință, în toamnă, cele două tronsoane, Dumbrava–Mizil și Mizil – Pietroasele.

Ministrul Transporturilor a reamintit că pentru al treilea lot, Pietroasele – Buzău, contractul a fost semnat la finele anului 2023, cu o asociere dintre două firme turcești, iar lucrările ar urma să înceapă la data de 1 martie. 

A doua parte a vizitei lui Sorin Grindeanu a fost dedicată tronsonului Buzău – Focșani al A7. La finalul inspecției, ministrul s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor. Asta, deși, în acest moment, stadiul lucrărilor este de aproximativ 28 la sută.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1, Buzău – Vadu Pașii, și 4 – Mândrești- Munteni. Tronsoanele 2 , Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, și 3, Râmnicu Sărat – Munteni, au termene contractuale de finalizare anul 2025.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și