Ministrul de Interne: “Intervenția… A LĂSAT DE DORIT!”

Ministrul de Interne: “Intervenția… A LĂSAT DE DORIT!”

“Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit” , este prima reacție a ministrului de Interne, despre incidentul violent de la Buzău. Azi-dimineață, Corpul de Control al IGPR a descins la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, pentru a verifica modul în care s-a acționat în acest caz.

Modul în care au reacționat polițiștii buzoieni în cazul grav produs sâmbătă a stârnit reacții la nivel înalt.

Pornind de la intervenția primului echipaj de Poliție, până la aplanarea conflictului, toate acestea vor fi verificate de o echipă a Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliției Române. Ministrul de Interne a criticat modul în care s-a acționat în primă fază, în momentul sosirii la locul incidentului.

La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia„, a declarat astăzi ministrul de Interne.

Potrivit ministrului, pe lângă acuzațiile pentru care cei trei agresori au fost reținuți, ar exista elemente care ar conduce și către infracțiunea de ultraj.

Ieri s-a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie Ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare.”, a adăugat ministrul Bode.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Eveniment

(VIDEO) Secundul Ilie devine principal

10.01.22 19:17 Ultima modificare 10.01.22 19:26

Secundul Romeo Ilie va conduce antrenamentele, până la sosirea unui nou tehnician la Gloria Buzău. Președintele Comitetului Director al clubului a fost cel care a…