Mii de proiectile, descoperite pe un șantier. Intervenție de amploare a pirotehniștilor la Rm. Sărat

Mii de proiectile, descoperite pe un șantier. Intervenție de amploare a pirotehniștilor la Rm. Sărat

Anul 2024 a început cu o intervenție de amploare pentru pirotehniștii de la ISU Buzău. Ieri, pe un șantier din municipiul Rm. Sărat, a fost scos la lumină cel mai mare depozit de muniție subteran, descoperit în ultimele decenii pe raza județului Buzău.

În timp ce efectuau lucrări de excavare, o echipă de muncitori a descoperit mai multe proiectile îngropate. Angajații au întrerupt activitatea și au sunat la 112. Echipajul de pirotehniști ajuns la fața locului a demarat procedurile de asanare a terenului. Misiunea a durat patru ore, timp în care au fost scoase la lumină aproape 3500 de elemente de muniție, proiectile și dispozitive explozive. 

Elementele de muniție descoperite ieri la Rm. Sărat sunt provenite, după toate probabilitățile, din cel de-al Doilea Război Mondial. Alături de miile de elemente de muniție, au fost găsite și câteva căști militare, model olandez, aflate în dotarea Armatei Române în a doua conflagrație mondială din secolul trecut.  

Reprezentanții ISU Buzău țin să îi felicite pe muncitorii care au sunat la 112 imediat după ce au descoperit elementele de muniție.

Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al ISU Buzău a transportat muniția în condiții de siguranță la un depozit special, unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

Un comentariu la: “Mii de proiectile, descoperite pe un șantier. Intervenție de amploare a pirotehniștilor la Rm. Sărat

  1. up! foarte bun articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și