MIERE PUȚINĂ. APICULTORII BUZOIENI AU AVUT UN AN NEFAST

MIERE PUȚINĂ. APICULTORII BUZOIENI AU AVUT UN AN NEFAST

Condițiile meteo nefavorabile și pandemia au adus pierderi mari apicultorilor buzoieni. Aceștia au avut producție zero la mierea de rapiță, salcâm sau tei. Din cauza pandemiei au fost anulate toate târgurile apicole.

stupina gal miere

Crescătorii de albine buzoieni au avut și în acest an mari probleme din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Apicultorii au fost nevoiți să intervină cu stimulente pe timpul iernii, pentru a putea scoate familiile de albine în primăvară.

Perioada de cules, care se desfășoară de obicei din luna aprilie până spre sfârșitul lunii iulie, a fost, de asemenea, slabă.

Conform afirmațiilor președintelui Asociației Apicultorilor Profesioniști din Buzău, producția de miere de anul acesta a fost extrem de mică, chiar deloc la unele culturi precum rapița, salcâmul sau teiul.

Apicultorii au primit ajutorul ”de minimis” de la stat, în valoare de 25 de lei per familie de albine, care a acoperit doar o mică parte din cheltuielile pentru iernat.

Nu numai vremea și agricultura au contribuit la neajunsurile stuparilor buzoieni ci și pandemia, care a anulat toate târgurile apicole din țară, inclusiv pe cel de la Buzău, care ar fi trebuit să se desfășoare weekend-ul trecut.

Aici apicultorii își puteau vinde o parte din producția de miere și de preparate derivate și își puteau completa baza tehnică a stupinelor cu tot felul de utilaje, obiecte  și de materiale specifice ocupației lor. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și