Publicat la: 31.07.2017. 18:20 / 2.189 views

MEŞTERI POPULARI DIN ZECE JUDEŢE, PREZENŢI LA BUZĂU. AU EXPUS TIMP DE TREI ZILE, PE ALEEA PRINCIPALĂ DIN CRÂNG

targ mesteriPatruzeci de meșteri populari, din zece județe ale țării și-au etalat produsele, timp de trei zile, în Parcul Crâng.

De la ii și marame, pînă la sculpturi în lemn, instrumente muzicale sau turtă dulce, buzoienii ieșiți la promenadă au avut de unde alege.

Pe lîngă vânzarea produselor tradiționale, meșterii au declarat că Târgul de la Buzău a constituit și o oportunitate de a crea noi legături de afaceri sau de a lua contact cu omologi din alte județe.

Prezent la eveniment, Lucian Romascanu, ministrul Culturii și Identității Naționale, a dezvăluit că se lucrează la o lege menită să protejeze meșterii populari. Astfel, produsele autentice, zămislite din mâinile adevăraților artizani, ar putea fi protejate de kitschurile, ce-i drept mai ieftine, din import.

Trofeul acordat câștigătorilor Festivalului Plaiurile Mioriței, desfășurat în paralel, în Crâng, a fost creat tot de un meșter popular, buzoianul Ion Vasile. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!