Publicat la: 31.10.2017. 19:13 / 1.609 views

MEDICII DE FAMILIE ALEG DIALOGUL, NU PICHETĂRILE. VOR O DISCUŢIE CU VICEPREMIERUL BUZOIAN MARCEL CIOLACU

Federaţiile medicilor de familie de la nivel naţional s-au aliat, au format o coaliţie şi dau startul unor proteste. La Buzău, singura organizaţie care reprezintă medicii de familie a decis să nu iasă în stradă şi alege, mai întâi, calea dialogului. Vicepremierul buzoian Marcel Ciolacu va fi contactat pentru a-i fi aduse la cunoştinţă problemele din medicina primară.

medic familieFormată la nivel naţional din mai multe structuri sindicale ale medicilor de familie, ONG-uri şi asociaţii pentru pacienţi, Coaliţia “Solidari pentru Sănătătate” anunţă pichetarea sediilor caselor de asigurări de sănătate şi a prefecturilor din întreaga ţară. La Buzău, Patronatul Medicilor de Familie a decis, însă, că varianta dialogului ar avea mai mult impact. În acest sens, va fi solicitată o întâlnire la nivel înalt, cu vicepremierul buzoian Marcel Ciolacu.

Problemele din sistemul de medicină primară s-au acutizat în ultimii ani. De la slaba finanţare a cabinetelor, până la adâncirea birocraţiei.

În plus, din cauza regulilor actuale, pacienţii sunt plimbaţi de la un medic la altul, când vine vorba despre un consult de specialitate.

Rămâne de văzut dacă vicepremierul Marcel Ciolacu va da curs invitaţiei la dialog din partea Patronatului Medicilor de Familie din Buzău, dar şi ce impact vor avea protestele programate în Capitală şi în alte judeţe din ţară. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!