MARŞUL COPIILOR CU AUTISM. DUPĂ UN PERIPLU PRIN ORAŞ, AU MERS LA FILM

MARŞUL COPIILOR CU AUTISM. DUPĂ UN PERIPLU PRIN ORAŞ, AU MERS LA FILM

Marş impresionant al copiilor cu nevoi speciale, astăzi, pe străzile Buzăului. Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă a organizat o activitate dedicată elevilor din unitate. Însoţiţi de profesori, copiii au mers din centrul oraşului până la cinematograf, unde au vizionat un film de desene animate adaptate pentru ei.

autism 2Copiii de la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Buzău s-au adunat, în această dimineaţă, pe platoul din Piaţa Dacia, locul din care s-a pornit către cinematograf, într-un marş ocazionat de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului.

Activitatea s-a dorit a fi şi un mesaj în favoarea acceptării şi integrării copiilor cu nevoi speciale în cadrul învăţământului de masă.

După un popas de o jumătate de oră pe platoul din Piaţa Dacia, copiii au plecat pe jos înspre cinematograf, unde au vizionat o proiecţie adaptată senzorial pentru cei cu nevoi speciale, în cadrul proiectului Filmele Olgăi.

Filmele Olgăi este un proiect al Asociaţiei „Supereroi printre noi”, prin care copiii cu dizabilităţi neuro-cognitive pot merge la cinema, în condiţii adaptate nevoilor lor. În spatele proiectului este Olga, o fetiţă de 11 ani, născută cu o boală genetică rară. Mama ei a fost prezentă astăzi la Buzău.

Ruxandra Mateescu a lansat acest proiect în Capitală, iar de câteva luni se adresează şi copiilor cu nevoi speciale din Buzău. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și