Marcel Ciolacu, „gând rău” pentru „veteranii” din partid.  Liderul PSD dorește limitarea la 2 mandate a primarilor și șefilor CJ

Marcel Ciolacu, „gând rău” pentru „veteranii” din partid.  Liderul PSD dorește limitarea la 2 mandate a primarilor și șefilor CJ

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca primarii și președinții de consilii județene care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate. Decarația liderului PSD, făcută ieri, în cadrul unui interviu acordat unei publicații naționale, a pus pe jar zeci de primari și președinți de consilii județene. Șeful C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, crede  că nu este vizat de afrmația șefului său de partid, așa că va candida pentru un nou  mandat la conducerea Consiliului Județean Buzău.

În contextul evenimentelor din ultimele zile care îl au în centrul atenției pe Dumitru Buzatu, președintele C.J. Vaslui, cercetat de către procutorii DNA într-un dosar în care este acuzat de  luare de mită, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că, până la alegerile locale de anul viitor, intenționează să introducă în statutul partidului  o prevedere ca primarii și președinții de consilii județene care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate.

Așa cum era de așteptat, declarația liderului PSD le-a dat frisoane multor primari și lideri de consilii județene care, la anul, țintesc un nou mandat în funcțiile pe care le conduc de cel puțin două mandate. Petre Emanoil Neagu, șeful C.J. Buzău, spune că nu simte vizat de declarația lui Marcel Ciolacu, așa că va candida din nou, din partea PSD, în 2024, pentru funcția pe care o ocupă în prezent.

În aceeași situație este și edilul de Buzău, Constantin Toma, cel care, la anul, va încheia cel de-al doilea mandat de primar al urbei. De asemenea, va încheia, anul viitor, al doilea mandat, și primarul municipiului Rm. Sărat, Sorin Cîrjan.

Dacă acastă regulă va fi introdusă în statutul partidului, organizația județeană a PSD Buzău va trebui să găsească noi candidați, atât pentru funcția de președinte al C.J. Buzău, cât și pentru cele două primării de municipii.

Un comentariu la: “Marcel Ciolacu, „gând rău” pentru „veteranii” din partid.  Liderul PSD dorește limitarea la 2 mandate a primarilor și șefilor CJ

  1. Bravo domnule Ciolacu, este necesara o asemenea limitare, ramane sa vedem daca se si pune in practica: pana acolo, mai este drum lung !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și