MăguraArt 2022. Ediția din acest an ar putea fi ratată

MăguraArt 2022. Ediția din acest an ar putea fi ratată

Cea de-a zecea ediție a taberei de creație MăguraArt, ar putea fi ratată anul acesta. Proiectul a fost depus la Consiliul Județean în prima parte a anului dar, din cauza scumpirii prețurilor, bugetul solicitat atunci nu mai este suficient acum. Ediția din acest an avea ca temă Geoparcul UNESCO ”Ținutul Buzăului”

Artistul vizual Valeriu Șușnea, președintele Filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și inițiatoruil și organizatorul Taberei de documentare și creație ”Măgura Art”, este îngrijorat că ediția din acest an nu va avea loc.

Filiala buzoiană a UAPR a depus la Consiliul Județean o solicitare de suplimentare a bugetului taberei artistice și așteaptă rezultatul.

În cazul în care răspunsul va fi negativ, este incertă desfăurarea acestei ediții, care are ca temă Geoparcul UNESCO ”Ținutul Buzăului”.

Artiștii vizuali care vor participa la Tabără în perioada 4 – 11 iulie, vor executa lucrări de artă inspirate din frumusețile acestei zone mirifice a județului nostru.

Anul acesta, la Tabără au fost invitați și un artist fototgraf, dar și un grafician de mare valoare din Republica Moldova.

Valeriu Șușnea speră dintoată inima ca acestă ediție jubiliară a Taberei de documentare și creație ”Măgura Art – 2022” să poată avea loc, prin bunăvoința celor de la Consiliul Județean, care ar trebui să suplimenteze bugetul cu o sumă destul de mică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și