Publicat la: 22.01.2018. 19:25 / 1.512 views

JANDARMUL VIOLENT ESTE BUZOIAN. FACE DECLARAŢII ULUITOARE

Imagini cu un jandarm care loveşte cu pumnul protestatarii din Capitală au devenit virale pe internet. Jurnalista Ramona Ursu de la Adevărul a reuşit să afle cine este acesta şi chiar a stat de vorbă cu el, prin telefon. Potrivit unei postări pe Facebook a jurnalistei, jandarmul respectiv este buzoian, are 33 de ani şi lucrează de 10 ani în Jandarmerie.

jandarm violent siteRamona Ursu, jurnalistă a trustului Adevărul, a reuşit să îl identifice şi chiar să discute telefonic cu jandarmul care apare în imaginile surprinse în Piaţa Universităţii. Acesta lovea cu pumnul manifestanţii dar a fost înlăturat rapid de unul dintre colegi. Jandarmul se numeşte Răducu Şerban, are 33 de ani, lucrează de zece ani în Jandarmerie şi este originar din comuna Padina. Acum e într-o cercetare disciplinară, după incidentul de sâmbătă.

Jurnalista Ramona Ursu l-a sunat pe jandarm pentru a se lămuri ce l-a determinat să lovească protestatarii dar şi ce va fi cu ancheta internă.

 „Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem şi gradualitatea folosirii forţei, cred că o să vă daţi seama că, dacă nu mai puteam face faţă folosind forţa fizică, următorul pas era să folosim tot mijloacele corporale. După aceea, sunt mijloacele intermediare şi, după aceea, armele de foc. A fost următorul grad, din momentul în care în cordonul acela nu mai făceam faţă. Era spart cordonul şi am intervenit acolo unde erau probleme”, a declarat jandarmul, potrivit postării jurnalistei.

Jurnalista scrie pe pagina sa de Facebook că l-a întrebat dacă a fost lovit, ori i s-au adus injurii, însă jandarmul ar fi negat.

“L-am întrebat dacă pe el l-a lovit vreun protestatar sau dacă a fost insultat. Zice că nu, dar că ar fi procedat „după manual”, asta deşi niciun alt jandarm din jurul lui nu a procedat la fel ca el, din contră, l-au oprit atunci când a început să lovească în oameni: „S-au auzit multe, dar nu pot spune că era ceva la adresa mea personal. Şi nici eu nu am identificat pe cineva care să execute acele lovituri de oprire. Erau lovituri de oprire în zona braţelor, în principal. Rămâneţi înapoi, rămâneţi pe loc, înapoi!, atât, asta era scopul acelor lovituri. Pentru că nu mai făceam faţă fizic decât să împingem şi primisem ordin să nu se spargă barajul acolo. Sunt măsuri graduale şi, la momentul în care una dintre măsuri se dovedeşte a nu mai fi suficientă pentru a asigura ordinea publică, intervenim gradual cu alte tehnici care sunt în regulamentele noastre, în manualele profesionale ale jandarmilor.

Jurnalista a luat legătura şi cu primarul localităţii Padina, iar primarul Ionel Chiriţă i-a spus că Răducu Şerban a fost „un copil eminent”, dar că nu ştie prea multe despre activitatea lui de acum şi că speră că ce s-a întâmplat a fost doar „o întâmplare nefericită”.

Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă în care se menţionează că a fost demarată o anchetă internă cu privire la incidentele de la protestul din Capitală, iar rezultatele vor fi transmise ulterior. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!