IONUȚ, BĂIATUL FĂRĂ NĂSUC. ORICE AJUTOR ESTE IMPORTANT!

IONUȚ, BĂIATUL FĂRĂ NĂSUC. ORICE AJUTOR ESTE IMPORTANT!

Pe Ionuț, băiatul fără năsuc, l-ați cunoscut în urmă cu o lună, la Campus TV și suntem siguri că nu l-ați uitat. Nici noi nu am uitat de el și ne reîndreptăm atenția către povestea sa impresionantă. În continuare, Ionuț are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea avea o viață normală.

baietel 4Este miercuri. O zi din Săptămâna Mare. Pe o uliță din satul Cândești, comuna Vernești, un băiețel se plimbă cu trotineta. În depărtare se observă alți copii, apropiindu-se. Se apropie și Ionuț de noi. Zâmbetul lui îi trădează încântarea că, la doi pași de ușa pe care o deschide zilnic de zeci de ori, este vizitat de cineva străin.

Chipul lui este brăzdat de o suferință fizică pornită de la o infecție intraspitalicească. Infecție care a fost la un pas să îi curme viața.

Ionuț, însă, s-a născut a doua oară!

Microbul i-a măcinat, la propriu, nasul și bolta palatină.

Ironia este că, deseori, este nevoit să se reîntoarcă în locurile în care a început coșmarul său, la vârsta de aproape doi ani: în spitale. Așa cum zilele trecute îl puteai vedea, urcând treptele, apoi animând holurile prin voioșia lui.

Șchioapătă. Nu era de ajuns că a fost desfigurat de bacilul luat din spital. Are piciorul stâng mai scurt.

Ne reîntoarcem pe ulița lui. Ionuț ne zâmbește și privește timid spre camera de luat vederi. Îl întrebăm ce își dorește cel mai mult.

Dincolo de jucării, un telefon și dulciuri, îi simțim și altă dorință în suflet. Pe care nu o poate exprima, oricât de mult am încerca noi.

Îl înțelegem pe Ionuț că nu poate să spună la ce visează, dar o spunem noi, răspicat: la o viață normală! Să nu mai fie privit altfel, să poată mânca tot ce își dorește, să poată repira și vorbi la fel ca orice copil, să-și recapete încrederea pierdută în spatele unei priviri măcinate de boală.

Pentru asta este nevoie de o reconstrucție.

O operație costisitoare, dar nu imposibil de realizat.

Asociația Caritabilă “Totul Va fi Bine” din Buzău se ocupă de cazul lui Ionuț. S-a găsit soluția la o clinică din Turcia, unde este necesară suma de peste 30.000 de euro.

Până acum, lui Ionuț i s-au alăturat mulți oameni, în majoritate oameni simpli, impresionați de cazul lui. Mai este nevoie, însă, pentru că banii necesari nu a fost strânși.

Cei care vor să contribuie cu orice sumă posibilă, o pot face consultând pagina de facebook a Asociației Totul Va Fi Bine, unde pot găsi povestea lui Ionuț, băiatul fără năsuc… (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și