Publicat la: 30.09.2015. 19:19 / 7.378 views

INTERFONUL – CHEIA UNIVERSALĂ. LOCATARII DE LA BLOC DESCHID UŞA ORICUI

politisti interfonAstăzi, în ziua dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii buzoieni au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

După întâlnire, aceştia au mers la câteva blocuri pentru a testa vigilenţa locatarilor.

Pentru a putea pătrunde într-un bloc este nevoie de o cartelă de acces sau de permisiunea unuia dintre locatari care, contactat prin interfon, poate să comande deschiderea uşii.

Ceea ce s-a şi întâmplat, în toate cazurile în care, cei apelaţi prin interfon erau acasă.

Unul dintre locatari a deschis şi uşa apartamentului, după cea de la intrarea în bloc.

Obiceiul de a permite intrarea persoanelor străine în scara blocului este foarte periculos. Hoţii se orientează după corespondenţa neridicată din cutiile poştale sau după reclamele lăsate la uşile apartamentelor dacă proprietarii sunt sau nu acasă.

Cele mai multe furturi din locuinţe sunt uşurate astfel de locatarii binevoitori care deschid uşa blocului oricui o solicită.

Diploma de onoare pregătită de poliţişti nu şi-a găsit destinatarul pentru că niciunul dintre locatarii contactaţi nu a refuzat să deschidă uşa blocului sau măcar să întrebe ceva despre identitatea solicitantului.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!