ZILELE FILMULUI FRANCOFON, ÎN WEEK-END, LA BUZĂU

ZILELE FILMULUI FRANCOFON, ÎN WEEK-END, LA BUZĂU

AFIS final
In cadrul lunii francofoniei, Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau va invita, pentru prima data la Buzau, sambata si duminica 22 si 23 martie 2014, la ZILELE FILMULUI FRANCOFON pe tema familiei, unde se vor prezenta cele mai recente si premiate filme realizate in tarile francofone, subtitrate in limba romana. Parteneri locali in acest proiect sunt: Consiliul Judetean Buzau si Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau.
Aceast eveniment, organizat în parteneriat cu Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi cu susţinerea Ambasadei Canadei, va avea loc din 19 în 30 martie la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Buzău şi Constanţa.
Festivalul doreşte să creeze punţi de legătură între cinematografiile ţărilor francofone şi să asigure difuzarea filmului şi a francofoniei în România. Anul acesta, Festivalul va avea ca temă centrală « familia » şi va aborda subiecte majore precum sărăcia familială şi excluziunea socială, solidaritatea intergeneraţională, echilibrul între muncă şi viaţa de familie, împărţirea responsabilităţilor parentale, materitatea şi educaţia copiilor etc.
12 titluri au fost selecţionate in Romania pentru ediţia 2014 a festivalului : Diego Star, Nuntă la Mendoza, Cu vântul în picioare, Suzanne, Băieţii şi Guillaume, la masă!, Marussia, La galop, Copacul, Cu capul înainte, Sora, Fish n’chips şi Povestea lui Pao.
La Buzau, festivalul va prezenta urmatorul program:
Sâmbătă, 22 martie
17:00 Diego Star – r. Frederick Pelletier. Franţa, Canada, Belgia, 2013
19:00 La tete la premiere – r. Amelie van Elmbt. Franţa, Belgia, 2012
Duminică, 23 martie
17:00 Marussia – r. Eva Pervolovici. Franţa, Rusia, Romania, 2013
19:00 L’enfant d’en haut – r. Ursula Meier. Elveţia, Franţa, 2012
Intrarea la festival este gratuita si se face pe baza de invitatii. Toti cei care doresc sa participe la acest festival desfasurat in premiera la Buzau sunt asteptati, incepand de marti, 18 martie 2014, ora 14, la Centrul Cultural Francofon Buzau, Bdul Nicolae Balcescu, nr 48, pentru a primi invitatiile pentru filmele pe care doresc sa le vizioneze.
Lansarea festivalului va avea loc sambata, 22 martie, ora 17, in prezenta reprezentantilor Ambasadei Frantei in Romania si a Ambasadei Canadei in Romania, cat si a reprezentantilor institutiilor partenere de la Buzau.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…