VESTE BUNĂ PENTRU BUZOIENI. MÂINE SE DESCHIDE PODUL DE LA HORTICOLEI

VESTE BUNĂ PENTRU BUZOIENI. MÂINE SE DESCHIDE PODUL DE LA HORTICOLEI

După ce anunțaseră încă din luna ianuarie că pasarela Horticolei va fi redeschisă, oficialii din Primărie vor face recepția lucrării abia mâine, la ora 14. Primarul Toma va tăia panglica inaugurală, apoi se va deschide circulația rutieră și cea pietonală. Legătura directă între bulevardul Republicii și strada Horticolei va fi refăcută și șoferii vor scăpa de calvarul ocolului impus in perioada șantierului.

pod marghiloman 3Buzoienii, șoferi sau pietoni, care foloseau frecvent podul de la Marghiloman pentru a ajunge pe strada Horticolei sau pe bulevardul Republicii, vor avea din nou cale liberă.

Mâine, la ora paisprezece, pasarela Horticolei va fi recepționată de Primărie și va fi redeschisă oficial.

Deși responsabilii din Primărie anunțau, oarecum în grabă, că podul va fi redat circulației încă de la jumătatea lunii ianuarie 2020, astăzi încă se lucra la finisarea unor operațiuni.

Este adevărat că podul ar fi putut fi deschis doar circulației rutiere din luna ianuarie, când a fost turnat covorul asfaltic și au fost trasate marcajele rutiere.

Constructorul nu și-a asumat însă riscul de a-l deschide fără să fie montate balustradele pentru protecția pietonilor, pe toți cei  54 de metri ai podului, pe ambele laterale.

Între timp, au fost descoperite și probleme la rosturile de dilatație, care au fost rezolvate.

În prezent, au fost montate toate balustradele și se pregătesc ultimile amănunte pentru recepționarea lucrării de către Primărie și redeschiderea circulației rutiere și pietonale.

Primarul Toma și reprezentantul Constructorului vor redeschide maine circulatia pe Pasarela Horticolei. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…