TROTUARE ACOPERITE DE POLEI. BUZOIENII, AMENINŢAŢI CU AMENZI

TROTUARE ACOPERITE DE POLEI. BUZOIENII, AMENINŢAŢI CU AMENZI

Ninsorile recente ar trebui să-i scoată la muncă atât pe drumari, cât şi pe proprietarii de magazine sau pe reprezentanţii asociaţiilor de locatari. Sarcina de a curăţa trotuarele nu-i revine exclusiv firmei de salubrizare, ci şi proprietarilor de imobile. Amenzile pentru pasajul pietonal necurăţat ajung până la 1500 de lei.

trotuar curatareSe circulă destul de greu, zilele acestea, pe trotuarele din municipiu. Nepăsarea sau comoditatea îi fac pe unii dintre proprietarii buzoieni să uite de datoria de a deszăpezi porţiunea din faţa imobilului. De cele mai multe ori, pietonii sunt nevoiţi să faca echilibristică sau să meargă pe carosabil.

Agenţii economici care deţin magazine sau puncte de lucru cu ieşire la trotuar trebuie să ştie că au obligaţia de a-şi curăţa de zăpadă pe porţiunile de trotuar aferente, în caz contrar riscă amenzi de până la 1000 lei. De asemenea, acociaţiile de proprietari au obligaţia de a deszăpezi trotuarele aflate între blocuri. Şi proprietarii de imobile situate la stradă sunt obligaţi să-şi curţe porţiunea de trotuar din faţa casei.

În cazul în care o persoană suferă un accident cauzat de trotuarele necurăţate, aceasta poate acţiona în judecată proprietarul neglijent care nu şi-a deszăpezit împrejurimile casei. Încă din weekend, zeci de buzoieni ajung zilnic, la ortopedie, cu afecţiuni cauzate de căzături. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…