TERAPIA ABA, ÎNTR-UN CENTRU NOU DIN ORAŞ PENTRU COPIII CU SINDROM AUTIST, DOWN, ADHD

TERAPIA ABA, ÎNTR-UN CENTRU NOU DIN ORAŞ PENTRU COPIII CU SINDROM AUTIST, DOWN, ADHD

Copiii cu sindrom Down, autist şi ADHD au posibilitatea să meargă la terapie ABA, într-un nou centru specializat din municipiul Buzău. Cabinetul a fost amenajat în clădirea punctului termic 40, spaţiu pus la dispoziţie de Primărie. Centrul are deja zeci de beneficiari, în majoritate aflaţi de ceva timp în programul iniţiat de o tânără buzoiancă, psiholog clinician.

abba 2ABA presupune o terapie care aduce schimbări majore în comportamentul copiilor cu sindrom Down, ADHD şi autism. Este un sistem progresiv de învăţare aplicat de specialist, care monitorizează în permanent evoluţia copilului.

La nivelul judeţului sunt sute de familii care au copii cu astfel de afecţiuni. În schimb, sunt puţine instituţii şi cabinete psihologice care să acopere nevoia de terapie. Noul centru, deschis în clădirea PT 40 din oraşul Buzău, a fost înfiinţat tocmai pentru a face faţă numeroaselor solicitări.  

Aici, părinţii pot urmări şedinţele de terapie, pe monitoarele amplasate în holul marelui cabinet şi, astfel, pot repeta acasă unele proceduri.

În urmă cu doi ani, pe când era studentă la Facultatea de Psihologie, Daiana s-a oferit voluntar pentru a ajuta specialiştii cabinetului. A rămas în echipă şi acum lucrează în condiţii mult mai bune.  Echipa cabinetului este coordonată de Laura Coman, tânăra care a avut ideea de a amenaja un spaţiu mai mare, având în vedere solicitările numeroase de terapie. Laura Coman este şi preşedinte al unei asociaţii de sprijin, “Micul Îngeraş”.

Tatăl său, un prosper om de afaceri, a suportat cheltuielile pentru transformarea într-un centru generos a spaţiului pus la dispoziţie de Primărie, la punctul termic 40, de pe bulevardul 1 Decembrie. A fost ajutat şi de prieteni şi de diferiţi sponsori, pentru a investi peste 35.000 de lei în noua locaţie. Şi familiile cu venituri reduse sunt ajutate financiar pentru a-şi aduce copiii la terapie Sunt şi familii care plătesc, alţii au sponsorizări de la firma unde lucrează.

Primăria va încerca să găsească o modalitate prin care familiile nevoiaşe să beneficieze de ajutor bănesc, pentru ca micuţii să frecventeze noul centru.

70 de copii sunt incluşi deja în programul terapeutic al noului centru. De şedinţe beneficiază copii cu sindromul autist, sindrom Down, ADHD, copii care prezintă tulburări de limbaj. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:

6 Comentarii la: “TERAPIA ABA, ÎNTR-UN CENTRU NOU DIN ORAŞ PENTRU COPIII CU SINDROM AUTIST, DOWN, ADHD

  1. buna ziua !, dorezc si eu un nr de tel pt mai multe detalii

  2. Am un nepot de 3 ani cu probleme TSA!As dori un Nr.de tel.

  3. buna ziua vreau si eu in nr de telefon va rog

  4. Unde va pot găsi va rog frumos am fetita de 3 ani cu TSA

  5. Buna ziua am si eu o fetita de 9 ani diagnostics cu TSA unde va pot gasi sa vb desire terapia aba..

  6. Ma interesează și pe mine unde va găsesc va rog am copiiil cu probleme

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…