TAXĂ SPECIALĂ PENTRU GUNOI. CEI CARE NU AU CONTRACTE DE SALUBRIZARE VOR PLĂTI MAI MULT

TAXĂ SPECIALĂ PENTRU GUNOI. CEI CARE NU AU CONTRACTE DE SALUBRIZARE VOR PLĂTI MAI MULT

Un proiect de hotărâre care instituie o taxă specială de salubrizare este postat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. Această taxă este de patru ori mai mare decât suma pe care o plătesc persoanele fizice şi juridice care au contracte încheiate cu societatea de salubrizare. Direcţia Economică va emite declaraţii de impunere prin care aceştia vor fi somaţi să achite taxa specială pentru ridicarea deşeurilor menajere.      

gunoi 3Primăria a postat pe site-ul oficial un proiect de hotărâre pentru a fi dezbătut public.

Este vorba despre instituirea unei taxe speciale de salubrizare pentru prestaţiile de care beneficiază utilizatorii care nu au contracte încheiate RER.

Taxa care va fi supusă aprobării Consiliului Local Municipal este de patru ori mai mare decât sumele care sunt plătite de cei care au încheiat un contract cu societatea de salubruizare.

Cetăţenilor care sunt depistaţi că nu au contracte pentru ridicarea deşeurilor menajere li se va emite o declaraţie de impunere de către Direcţia Economică, prin care vor fi somaţi să achite taxa specială.

Nivelul acestei taxe pe anul 2018 este  de 40 de lei pe lună de persoană pentru persoanele fizice şi de 400 de lei pe lună metrul cub pentru persoanele juridice.

Autorităţile speră că prin punerea în aplicare a acestui proiect cetăţenii vor încheia contracte de salubrizare iar depozitele ilegale de gunoi vor dispărea treptat din municipiu. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…