STRATEGIE PENTRU MODERNIZAREA TRANSPORTULUI. ACHIZIŢII DE AUTOBUZE NOI PENTRU TRANS- BUS

STRATEGIE PENTRU MODERNIZAREA TRANSPORTULUI. ACHIZIŢII DE AUTOBUZE NOI PENTRU TRANS- BUS

Achiziţia de autobuze noi, prin fonduri europene, creşterea numărului de beneficiari de călătorii gratuite, dar şi înfiinţarea unei linii de troleibuz – sunt câteva dintre punctele anunţate de noua conducere a Primăriei Buzău, în privinţa strategiei de modernizare a transportului public. În timp, responsabilii din Palatul Comunal ar dori ca transportul în municipiu să fie asigurat doar de catre Trans-Bus.

microbuz autobuzÎncercări de modernizare a transportului public în comun au existat şi din partea vechii conduceri a Primăriei Buzău, numai că toate au fost sortite eşecului. Odată cu schimbarea şefilor municipalităţii, la acest capitol au fost trasate câteva priorităţi. Responsabilii din Palatul Comunal vizează, în primul rând, înnoirea parcului auto al Trans Bus, prin demararea unor proiecte cu bani europeni.

Dacă acest lucru va deveni realitate, şi alte categorii de persoane vor putea călători gratuit cu autobuzele societăţii subvenţionate de Primărie. Ar fi vorba despre elevii care învaţă la şcolile din oraş, dar care provin din alte localităţi. În condiţiile modernizării parcului auto al Trans-Bus, microbuzele transportatorilor privaţi ar putea să dispară de pe traseele din municipiu.

Un alt punct al studiului pe care îl realizează autorităţile locale se referă la posibilitatea înfiinţării unei linii de troleibuz.

Noua viziune a conducerii Primăriei în privinţa modernizării transportului public a fost anunţată după ce consilierul local independent Constantin Ionescu le-a solicitat şefilor administraţiei buzoiene să precizeze strategia pentru următorii ani. Fostul viceprimar al municipiului nu crede în şansele de reuşită ale proiectelor pe care le au în vedere cei din Palatul Comunal.

În momentul de faţă, pe traseele din oraşul Buzău circulă 30 de autobuze ale Trans Bus şi 56 de microbuze pentru călători. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si