STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE. PESTE 500 DE SESIZĂRI DE COPII ABUZAŢI

STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE. PESTE 500 DE SESIZĂRI DE COPII ABUZAŢI

În perioada ianuarie – septembrie 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia  Copilului a primit pe Telefonul Copilului peste 500 de apeluri care făceau referire la tot felul de cazuri de abuzuri asupra minorilor. Îngrijorător este faptul că în peste 400 de cazuri asistenţii sociali au şi confirmat abuzul, iar pentru o parte dintre ei au luat şi măsuri radicale.

copil ulitaStatistică îngrijorătoare. De la începutul anului şi până la finalul lunii septembrie la Telefonul Copilului din cadrul DGASPC Buzău au fost primite peste 500 de apeluri cu privire la abuzuri  asupra minorilor. Este vorba despre abuzuri emoţionale, fizice sau sexuale. Din nefericire, asistenţii sociali au constatat că mare parte dintre apeluri se confirmă.

Tocmai pentru a veni în sprijinul copiilor abuzaţi, dar şi a familiilor în care au loc astfel de tratamente, asistenţii sociali au impus o serie de măsuri, iar acolo unde a fost cazul au scos chiar minorii din familie.

DASPC Buzău încearcă să prevină astfel de evenimente, moriv pentru care, periodic organizează tot felul de întâlniri atât cu copii, dar mai ales cu părinţi. Mai mult decât atât, îi îndeamnă pe părinţii care se confruntă cu anumite probleme în familie, să îşi îndrepte paşii către ei pentru a găsi împreună soluţii. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…