SOLUŢII PENTRU A INTENSIFICA RITMUL DE VACCINARE. PRIMUL PUNCT DE VACCINARE DE TIP DRIVE-THRU

SOLUŢII PENTRU A INTENSIFICA RITMUL DE VACCINARE. PRIMUL PUNCT DE VACCINARE DE TIP DRIVE-THRU

Autorităţile din Buzău încearcă să găsească noi soluţii pentru a intensifica ritmul de vaccinare anti-Covid-19, iar imunizarea la nivelul judeţului să ajungă la 150.000 de persoane vaccinate până în vară. Astfel, Buzăul intră, de vineri, în rândul județelor care au punct de vaccinare de tip drive-thru și vor fi amenajate şi două centre volante, unul în municipiul Buzău şi celălalt la Râmnicu Sărat.

vaccinare spital 1Autoritățile județene caută tot felul de soluții pentru a-i convinge pe buzoieni să se vaccineze anti-COVID. Astfel, creează facilități, astfel încât cetățenilor să le fie cât mai simplu să se imunizeze. Autoritățile sanitare și reprezentanții Prefecturii au stabilit locația în care va funcționa primul punct de vaccinare de tip drive-thru în care buzoienii vor putea veni cu mașina personală și vor fi vaccinați fără programare. Mai exact, punctul de vaccinare de tip drive-thru va funcționa în parcarea unui hipermarket, situat la la ieșirea din Buzău spre Ploiești.   

Pe lângă centrele fixe, echipe mobile şi medici de familie, în perioada următoare, vor fi amenajate şi două centre volante, unul în municipiul Buzău şi celălalt la Râmnicu Sărat. Ambele centre volante ar urma să fie amenajate în imediata apropiere a pieţelor. Autorităţile sanitare fac demersuri pentru ca punctele volante, din Buzău şi din Râmnicu Sărat, să devină funcţionale chiar din acest weekend.

În ultima săptămână, în contextul a minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, s-a constatat o scădere drastică a numărului de buzoieni dornici să se imunizeze. Media zilnică a prezentărilor la centrele de vaccinare a scăzut la aproape jumătate. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si