SE CER REGULI PENTRU A PUTEA CONSTRUI. LOCURILE DE PARCARE, OBLIGATORII

SE CER REGULI PENTRU A PUTEA CONSTRUI. LOCURILE DE PARCARE, OBLIGATORII

Cei care se gândesc să îşi deschidă o afacere care presupune ridicarea unei construţii trebuie să ştie că la nivelul municipiului Buzău este posibil să se schimbe regulile de autorizare a construcţiilor. Mai exact, cei care vor dori să ridice o clădire vor trebui să facă dovada că au şi locuri de parcare. Proiectul aparţine consilierului independent Constantin Ionescu şi este supus atenţiei consilierilor locali municipali.

plan cconstruireRegulile de autorizare a construcţiilor s-ar putea schimba în municipiul Buzău. Constantin Ionescu, consilier local independent, a depus un proiect prin care se propune obligativitatea ca fiecare beneficiar al unei autorizaţii de construire să se angajeze la amenajarea unui număr prestabilit de locuri de parcare.  Proiectul de hotărâre include prevederi clare cu privire la numărul de locuri de parcare obligatorii pentru fiecare tip de clădire care se autorizează.

Mai exact, o instituţie publică va fi obligată, pentru un sediu propriu, să aibă câte un loc de parcare la zece angajaţi, iar băncile câte un loc la 20 de salariaţi plus un spor de 50 la sută pentru clienţi. Restaurantele vor fi obligate să îşi amenajeze un loc de parcare la fiecare 5 până la 10 locuri la masă. Dacă va fi adoptat, proiectul vine să rezolve parţial supraaglomerarea unor zone.

Dacă în zona centrală a municipiului Buzău ar fi existat în trecut o asemenea regulă, toate instituţiile ar fi fost obligate să le ofere angajaţilor şi clienţilor, fără costuri, locuri de parcare, în afara celor existente deja pe domeniul public. Acest lucru ar fi evitat situaţia de acum, a supraaglomerării zonei. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…