ŞCOLILE PROFESIONALE VOR LUA LOCUL LICEELOR DE LA ŢARĂ. ÎNTÂLNIRI CU FACTORII DE DECIZIE

ŞCOLILE PROFESIONALE VOR LUA LOCUL LICEELOR DE LA ŢARĂ. ÎNTÂLNIRI CU FACTORII DE DECIZIE

Autorităţile judeţene caută soluţii pentru a-i determina pe părinţi şi pe copiii din mediul rural să opteze pentru învăţământul profesional. Acest lucru este necesar, mai ales că în scurt timp multe dintre liceele de la ţară se vor transforma în şcoli profesionale.

scoala-profesionalaChiar dacă acest lucru îi nemulţumeşte, părinţii şi elevii din mediul rural vor trebui să accepte faptul că multe dintre liceele din mediul rural se vor transforma în şcoli profesionale. Lipsa forţei de muncă calificată a determinat autorităţile să se gândească la o astfel de decizie.

La nivelul judeţului Buzău au loc întâlniri în mediul rural în cadrul cărora sunt invitaţi la discuţii toţi factorii de decizie.

Unităţile de învăţământ profesional şi tehnic care au în ofertă locuri la aceste niveluri de învăţământ, au alături operatorii economici, unde viitorii elevi de clasa a IX-a se vor putea pregăti practic, pe toată durata şcolarizării, în condiţii reale de muncă şi unde vor  avea oportunitatea să opteze pentru un loc de muncă după finalizarea studiilor. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…