ŞCOALĂ PENTRU BICICLIŞTI ÎN PARCUL CRÂNG. PARCUL TEMATIC A FOST INAUGURAT AZI

ŞCOALĂ PENTRU BICICLIŞTI ÎN PARCUL CRÂNG. PARCUL TEMATIC A FOST INAUGURAT AZI

Astăzi a fost inaugurată prima pistă pentru biciclişti din oraşul Buzău. Este drept că ea se află în Parcul Crâng, unde de obicei se plimbă copiii cu bicicletele şi nu ar fi fost musai necesară.

parc tematic Numai că, scopul traseului pentru biciclişti este acela de a se crea o zonă specială unde preşcolarii şi şcolarii să înveţe să circule corect cu bicicleta.

Micii biciclişti au participat şi la un concurs în parcul şcoală. Au străbătut traseul şi au trebuit să respecte semnele de circulaţie, trecerile de pietoni şi semafoarele, să semnalizeze din timp intenţia de a vira sau de a opri.

Au primit diplome şi primele permise de biciclişti emise în oraşul nostru.

Posesorii noilor permise de biciclişti sunt mulţumiţi de locul special creat pentru ei. Însă ar dori să poată circula în siguranţă şi prin oraş, după împlinirea vârstei de 14 ani.

În cadrul evenimentului, a avut loc şi faza pe municipiu a concursului „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”. De la cei mai mici prichindei din clasa pregătitoare, toţi cei prezenţi au avut câte ceva de învăţat astăzi, în parcul – şcoală.

Parcul şcoală pentru biciclişti a fost realizat la iniţiativa Inspectoratului De Poliţie Judeţean în colaborare cu Primăria municipiului Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Copiii prezenţi la lansarea proiectului au primit din partea organizatorilor broşura „Micul biciclist.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…