SCHIMB DE COMANDĂ ŞI DRAPEL ÎNTRE VECHIUL ŞI NOUL COMANDANT AL ARMATEI DE LA BUZĂU. INTERMEDIAR A FOST MINISTRUL APĂRĂRII

SCHIMB DE COMANDĂ ŞI DRAPEL ÎNTRE VECHIUL ŞI NOUL COMANDANT AL ARMATEI DE LA BUZĂU. INTERMEDIAR A FOST MINISTRUL APĂRĂRII

Eveniment de o importanţă deosebită astăzi la sediul Diviziei 2 Infanterie “Getica” din Buzău.

În prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa şi a şefului Statului Major General al Armatei Române, general-locotenent Ştefan Dănilă, comanda marii unităţi a fost predată generalului de brigadă Lucian Foca, care a condus până la acest moment Brigada de Informații Militare Buzău.

PREDARE DRAPEL

Fostul comandant, generalul-maior Nicolae Ciucă, a condus Divizia încă de la începutul anului 2011 şi a fost avansat ca şef al Statului Major al Forţelor Terestre.Astăzi, el a predat comanda marii unităţi noului comandant.

 După ce noul comandant a primit drapelul unităţii, ministrul Mircea Duşa i-a felicitat pe cei doi generali pentru avansarea în funcţii. 

Ceremonia de învestire s-a încheiat cu defilarea trupelor iar apoi ministrul Duşa a plecat către Gura Caliţei din Vrancea pentru a-l felicita pe militarul-erou Florinel Enache.

Rănit grav în Afganistan în mai 2012, plutonierul adjutant principal Florinel Enache serbează astăzi aniversarea a 40 de ani. El este triplu amputat şi a fost felicitat personal de preşedintele Obama pentru eroismul său anul trecut, tot de ziua sa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…