S-AU EMIS PESTE 50 DE ORDINE DE PROTECŢIE PROVIZORII. FAPTELE DE VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE, NUMEROASE

S-AU EMIS PESTE 50 DE ORDINE DE PROTECŢIE PROVIZORII. FAPTELE DE VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE, NUMEROASE

Poliţiştii buzoieni au emis, în primele trei luni ale acestui an, peste 50 de ordine de protecţie provizorii, la solicitarea victimelor agresiunilor domestice. Faptele de violenţă în familie sunt anunțate atât de către femei, cât și de către bărbați.

ordin politiePoliţiştii emit ordine de protecţie provizorii atunci când constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc. În perioada ianuarie-martie 2021, la nivelul judeţului Buzău, au fost emise 59 de ordine de protecţie provizorii. Toate au fost emise la solicitarea victimelor

Unul dintre ultimile astfel de ordine a fost emis în cazul a doi frați. Unui bărbat i s-a interzis să se mai apropie de sora sa, însă, ordinul a fost încălcat, iar fratele a ajuns în spatele gratiilor.

În cea mai mare parte, ordinele de protecție au fost emise atât pe numele unor soți violenți, dar și pe numele unor copiii care și-au maltratat părinții ajunși la vârste înaintate. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si