S-A DESCHIS SATUL BIBLIC. ATELIERE DE TÂMPLĂRIE, FIERĂRIE, OLĂRIT, ŢESUT ŞI BRUTĂRIE

S-A DESCHIS SATUL BIBLIC. ATELIERE DE TÂMPLĂRIE, FIERĂRIE, OLĂRIT, ŢESUT ŞI BRUTĂRIE

În ciuda vremii neprielnice, astăzi în parcul Crâng a avut loc inaugurarea satului biblic. Ploaia a mutat festivităţile de la poarta romană, cum era preconizat, în incinta sinagogii.

biblic 1Organizatorii şi personajele importante din sat au rostit câte un scurt cuvânt de întâmpinare, iar unul dintre învăţăcei a recitat un psalm în limba ebraică şi în română.

În continuare, oaspeţii au făcut turul satului, vizitând, rând pe rând fierăria, atelierele de tâmplărie şi olărit, unde meşterii le-au exemplificat cum se lucra în vremurile străvechi.

La atelierul de ţesut, vizitatorii au avut bucuria să descopere un meşter renumit, tezaur în viaţă al Buzăului, Adela Petre, artistă neegalată a războiului vertical.

La brutărie pâinea fusese pusă la dospit iar cuptorul încins.

Oaspeţii satului biblic au putut admira şi doi cai de rasă pur sânge englez, aduşi de la herghelia Cislău. Când ploaia va înceta, copiii vor putea face echitaţie, trageri cu arcul sau se vor distra în cortul de jocuri.

Satul biblic va fi deschis până pe 12 octombrie, iar dimineaţa, începând cu ora 10, vizitatorii lui vor fi întâmpinaţi de personaje îmbrăcate în costumele epocii, pregătite să le răspundă la întrebări.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…