S-A DAT STARTUL SERBĂRILOR FOLCLORICE. BALUL A FOST DESCHIS LA PĂTÂRLAGELE DE FESTIVALUL „TÂRGUL CUCULUI”

S-A DAT STARTUL SERBĂRILOR FOLCLORICE. BALUL A FOST DESCHIS LA PĂTÂRLAGELE DE FESTIVALUL „TÂRGUL CUCULUI”

Sâmbătă, 26 aprilie, locuitorii oraşului Pătârlagele şi ai localităţilor din zonă, au petrecut o zi încântătoare pe plaiurile muscelene, unde, într-un peisaj cu pomi în floare, s-a desfăşurat cea de-a 18-a ediţie a serbării folclorice „Târgul Cucului”.

targul cuculuiOamenii, deşi nu au venit în număr prea mare, au socializat, iar turiştii care au participat pentru prima dată la o astfel de manifestare, au cercetat locul cu multă atenţie.

Primarul oraşului Pătârlagele, Ion Gherghiceanu a urat tuturor bun venit şi a deschis oficial serbarea.

Spectacolul a fost deschis de George Mitrea, fostul solist de la trupa Savoy, care a făcut şi oficiile de prezentator. I-au urmat interpreţi de muzică populară de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă care au încântat publicul cu melodii mai noi sau mai vechi. Cei trei haiduci de la „Nemuritorii” au încins atmosfera şi au reuşit să aducă publicul până pe scenă.

Vedeta zilei a fost Constantin Enceanu care a electrizat atmosfera. Copii, mămici, domnişoare, doamne şi domni au ţinut să se fotografieze cu artistul iar recitalul acestuia a fost divers şi extrem dedinamic, spre încântarea tuturor.

La prima serbare câmpenească din acest an şi-au mai adus aportul şi îndrăgiţii solişti Florin Anghel, Teodora Bârsan, Daniela Matache, Andrada Palaloga, Maria Dumitru, Alexandru Petcu, Nicoleta Buga, Simona Bănică, Aneta Bratosin şi Mariana Ţicleanu.

 „Înţărcatul Mieilor” va fi următoarea manifestare în aer liber şi se va desfăşura la Varlaam, pe 11 mai, după care pe 18 mai, vor ieşi la spectacol în mijlocul naturii locuitorii din Padina şi Gura Teghii.

La sfârşitul serbării, spectatorii au pornit pe lungul drum spre case, încântaţi de orele petrecute la iarbă verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…