REŢETA INDIANĂ DE PUI ÎN SOS DULCE-ACRIŞOR

REŢETA INDIANĂ DE PUI ÎN SOS DULCE-ACRIŞOR

Murgh Makami
Pui în sos dulce-acrişor

3-11

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.

Reteta indiană a fost oferită și preparată de Taj Restaurant și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, București, sector 5.

Ingrediente :

• 1 kg pui
• ½ kg roşii proaspete sau piure
• 2 cepe (pastă)
• 3 linguriţe de zahăr
• Sare – după gust
• Chilli roşu – după gust
• 1 linguriţă de frunze de mentă
• ½ cană de smântână (200 g)
• ½ linguriţă cardamom pudră
• 2 seminţe de cinnamon
• 4 cuişoare
• 5 frunze de cardamom
• 1 lingură pastă de usturoi şi ghimbir
• 5 linguri de ulei Arpis

Mod de preparare :

Roşiile se fierb împreună cu cardamom-ul, pasta de usturoi şi ghimbir până devin piure.
Separat, într-o tavă se pun 4 linguri de ulei.
Peste uleiul Arpis încins se adaugă puiul şi se pune la înăbuşit la foc mic.
Când puiul capătă culoare se adaugă piureul de roşii şi pasta de ceapă şi se lasă pe foc timp de cinci minute.
Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă în continuare pe foc timp de 10 minute.
La sfârşit se adaugă smântână şi ghimbir.

 

3-1
3-2
3-4
3-5
3-6
3-7
3-8
3-9
3-10
3-11

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…