REFUGII PENTRU CANICULĂ. TREI PUNCTE DE PRIM AJUTOR VOR FUNCŢIONA ÎN MUNICIPIU

REFUGII PENTRU CANICULĂ. TREI PUNCTE DE PRIM AJUTOR VOR FUNCŢIONA ÎN MUNICIPIU

Meteorologii prognozează temperaturi caniculare pentru această vară. La Buzău au fost înregistrate în ultimele zile mai mult de 32 de grade, iar autorităţile locale sunt obligate să ia măsuri pentru protejarea populaţiei. În oraş vor funcţiona trei puncte de prim-ajutor înfiinţate de Primărie.

cort caniculaVara s-a instalat pe deplin şi în judeţul nostru şi temperaturile au crescut simţitor.

Meteorologii prognozează pentru următoarea perioadă zile caniculare, iar autorităţile locale vor trebui să ia măsurile necesare pentru protejerea populaţiei.

Prefectura a înaintat o avertizare tuturor primăriilor din judeţ şi a solicitat înfiinţarea unor puncte de prim-ajutor pentru cetăţenii care vor avea de suferit din cauza caniculei.

În Buzău vor funcţiona cele trei puncte de prim-ajutor cunoscute din anii anteriori, care vor intra în funcţiune în momentul în care oraşul se va afla sub atenţionarea de cod portocaliu de caniculă.

Toate aceste puncte de lucru sunt deservite de asistenţi medicali din cadrul cabinetelor şcolare şi au în dotare apă plată, frigider, aer condiţionat, tensiometre şi medicamente.

Buzoienii pot apela, în caz de necesitate, la serviciile cadrelor medicale în toate aceste puncte de prim-ajutor, chiar şi în ştrandul municipal, unde este prezent un asistent medical.

De asemenea, orice farmacie din oraş poate fi folosit ca punct de prim ajutor în zilele caniculare. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…